Lilek zapečený s bramborovou kaší

27. listopadu 2016 v 13:13 | V. |  Recepty

Většina jídel, které vařím, chutná lépe, než vypadá. Na zapečené lilky s bramborovou kaší jsem narazila, když jsem byla na dovolené v Řecku. Zamilovala jsem si je a říkala jsem si, že se je musím naučit dělat. V Řecku je podávají trochu jinak, než jsem je udělala já a to proto, že oni dají mezi lilek a kši ještě mleté maso. Já jsem to neudělala, protože meté maso se nedá sehnat v menším než půlkilovém balení.

Ingredience:
  • 1/2 lilku
  • bramborová kaše ze dvou středních brambor
  • (mleté maso)
  • sůl
  • pepř
  • jakékoli aromatické bylinky
Lilek nakrájím na plátky silné asi 1 cm, osolím, opepřím, přídám bylinky (použila jsem provensálské, ale dá se použít i bazalka, oregano, tymián, bobkový list, nebo cokoli, co vám hezky voní). Na plátky lilku jsem dala bramborovou kaši cca dvě vrchovaté lžíce na každý plátek. Peču v troube při 150 - 160°C 40 minut. Pokud bych přidávala i maso, musela bych ho osolit, opepřit, asi bych přidala i cibuli a česnek a pekla bych to déle, asi tak hodinu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama