Ratatouille

27. listopadu 2016 v 11:57 | V. |  Recepty

Ingredience:
  • 1/2 lilku
  • 1 menší cuketa
  • 2 papriky
  • 1 - 2 rajčata
  • cibule
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • provensálské bylinky
Rajčata zbavím slupek a všchnu zeleninu nakrájím na kostky. V hlubším hrnci osmahnu (cca 3 - 5 minut) na lžíci oleje nejdřív lilek, pak cuketu a nakonec papriku. Každá zelenina se musí dělat zvlášť. Cibuli nakrájenou najemno osmahnu na druhé lžíci oleje dozlatova. Přidám cuketu, lilek i papriku a dosud tepelně neupravá rajčata. Osolím, opepřím, přidám bylinky a nechám asi dvacet minut dusit ve vlastní šťávě.

Ratatouille se dá jíst samotný, nebo s česnekovou bagetou, těstovinami, nebo jako teplý salát. Někdo sice tvrdí, že studený se dá jíst také, ale mně tak nechutná. Pokud si zeleninu uděláte na skus, nemusíte se bát ji potom dodatečně ohřát v mikrovlnce.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama