Kuřecí kari

11. prosince 2016 v 21:23 | V. |  Recepty
Kuřecí kari s rýží je jedno z mých oblíbených jídel. Čím ostřejší, tím lepší. Je to vlastně obměna klasického indického pokrmu.

Ingredience:
  • kuřecí maso
  • smetanový bílý jogurt
  • paprika
  • sůl
  • pepř
  • kari koření
  • kmín
  • chilli
  • rýže
  • cibule
  • olej
Na lžící oleje osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené osolené kuře a necháme zatáhnout. Když je maso ze všech stran bílé, přidáme na kousky nakrájenou papriku. Poměr množství masa a papriky by měl být 1:1, ale záleží na chuti každého. Posypeme kari kořením, opepříme dle chuti a přidáme kmín. Já ráda přidávám ještě chilli koření. Nakonec přilijeme jogurt a vaříme na středním ohni asi pět minut.
Podáváme s rýží.

Smetanový jogurt se používá proto, že ty nízkotučné se na pánvi srazí a jsou z nich jen žmolky namísto hladké omáčky. Nejlepšího výsledku se dá dosáhnout se smetanou, ale tu já nepoužívám. I smetanový jogurt se trochu srazí, ale na chuti se to nijak neprojeví.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama